maanantai 11. syyskuuta 2017

#38 Blogin 1v. synttärit - Miten olen kehittynyt kirjoittajana?

Kirjoitin tämän blogin ensimmäisen postauksen 11.9.2016 eli tasan vuosi sitten. Joten tässä postauksessa olisi tarkoitus käydä läpi, miten blogi on muuttunut vuoden aikana. Perustin blogin oikeastaan hetken mielijohteesta ja sen varmasti huomaakin ensimmäisistä postauksista. Olin lukenut oikeastaan vain Tiia Suomalaisen Voitto Kotiin -blogia, joten minulla ei ollut oikeastaan mitään käsitystä, millaista bloggaaminen oikeasti olisi, koska olin lukenut vain yhtä blogia. Näin blogin kirjoittamisen vaaleanpunaisten lasien läpi vaivattomana pikkujuttuna, jonne voisin kirjoittaa joka toinen päivä, miten hienosti Putte oli tänään mennyt.

Suunnittelin blogia noin kaksi päivää. Sinä aikana mietin blogin nimeä, tulevia postauksia ja katsoin bannerin tekoon ohjevideoita. Nimi ehdotuksia oli esimerkiksi Yli Esteiden, Monimutkainen Matka, Tähtikaviot, Ystäväni Karvakorva, Yksi tyttö ja sata unelmaa sekä blogin nykyinen nimi Kavioiden tahtiin. Nimiehdotuksista tykkään tuosta Yksi tyttö ja sata unelmaa sekä Tähtikaviot, mutta en jotenkin osaa kuvitella itseäni kirjoittamassa sen nimistä blogia. Nimet eivät vain tunnu omilta, joten päädyin ja blogin nykyiseen nimeen Kavioiden tahtiin.

Postausta kuvittavat edelleen ratsastuskuvat Roosasta ja Ternasta.
Ensimmäisen postauksen nimi oli "Minä" ja siinä kerroin lyhyesti itsestäni. Postaus on edelleen blogissani ja se oli jossain vaiheessa myös omalla esittelysivullani, mutta sen ja kaikkien vanhojen postausteni kuvia ei jostain syystä pysty näkemään. Ensimmäinen postaus on yllättävän hyvin kirjoitettu samoin toinen, mutta sen jälkeen aloin käyttää puhekieltä vähän turhan reippaalla kädellä. Tein blogiin bannerin noin viikko ensimmäisen postauksen julkaisun jälkeen. Se on mielestäni ihan onnistunut ensimmäiseksi banneriksi. Tein sen Gimpillä ja muistan, kun en osannut peruuttaa tekemiäni virheitä, joten jouduin aloittamaan alusta ainakin viisi kertaa!

Ensimmäinen bannerini

Ensimmäisen postauksen jälkeen minulla kuitenkin tipahti motivaatio jonnekin lattian rakoon ja seuraava postaus tulikin vasta 22.10. eli yli kuukauden päästä. Tauon aikana meinasin jo unohtaa koko blogin. Jouduin lopettamaan silloisella vuokrahevosellani ja kävin vain ratsastuskoulussa, enkä uskonut ketään kiinnostavan blogini. Lokakuussa päädyin kuitenkin kirjoittamaan toisen postaukseni, kun olin vähän saanut selvitettyä ajatuksiani ja tiesin edes vähän, mihin pyrin blogini kanssa. Luin postauksen ensimmäistä kertaa melkein vuoteen vähän aikaa sitten. Tuli oikeasti sellainen vau-fiilis. Olen oikeasti ylpeä tästä postauksesta, vaikken tietenkään kirjoittaisi sitä enää samalla tavalla. Postaus on oikeasti yksi blogin aidoimmista postauksista! 

Vaikka olin mennyt parempaan suuntaan blogin kanssa, en silti osannut ottaa sen kanssa ollenkaan rennosti. Stressasin postauksista ja kirjoitin niitä välillä puolipakolla, jonka kyllä huomaakin. Jouduin käyttämään paljon vanhoja kuvia, koska en saanut kovin usein kuvaajaa tunnille. Suunnittelin myös joulukalenteria, mutta en sitä koskaan toteuttanut, mikä oli varmaan ihan hyvä, koska olisin saattanut menettää mielenkiinnon blogiin kokonaan. 


Tammikuussa liityin Hevosbloggaajat-whatsappryhmään ja se onkin ollut elintärkeä blogin säilymisen takia ihan tähän asti. Sieltä olen saanut paljon vinkkejä ja motivaatiota blogin kirjoittamiseen ja kaikkeen blogiin liittyvään. Aloin myös lukea paljon uusia blogeja ja niistä sainkin vinkkejä omaan blogiini. Tammikuussa iski kunnon motivaatiopiikki ja silloin kirjoitinkin seitsemän postausta, joka on eniten koko blogin historiassa yhden kuukauden aikana.

Helmikuussa kirjoitin blogin pitkään suosituimman postauksen "Koeratsastajana", jossa kerroin Ternan koeratsastuksesta. Postaus ei todellakaan ole hyvä. Se ei ole todenmukainen, se on liian lyhyt eikä ansaitse yli 300 näyttökertaa. Suuren katsojamäärän on varmasti kerännyt puoleensa vetävä otsikko. Toinen blogin suosituin postaus on "Vuokraaminen vuokraajan näkökulmasta", joka on nykyään näyttökerroiltaan tasoissa koeratsastus-postauksen kanssa. Tämä postaus on yksi ensimmäisiä postauksia, johon olen tyytyväinen ja tässä vaiheessa katson löytäneeni vähän sitä omaa tyyliäni ja postausten pituus alkoi myös kasvaa.


Maaliskuun jälkeen motivaatio alkoi taas pudota. Huhtikuussa postauksia on julkaistu kaksi ja toukokuussa ei yhtään. Kesäkuussa ei oikeastaan tapahtunut mitään blogin kannalta kovin erikoista. Kirjoitin muutaman postauksen, mutta motivaatio oli silti aika matalalla. 

Heinäkuussakin motivaatio alkoi pikkuhiljaa nousta ja loppukuussa oleva ratsastusleiri  toimi kyllä oikeana motivaatiopiikkinä ja siitä olen onnellinen, että jaksoin kirjoittaa leiristä kaksi laajaa postausta. Leirin jälkeiset viisi päivää tein nimittäin töitä blogin eteen yli viisi tuntia päivässä. Tämä johti siihen, että kun viimein sain painaa julkaise-nappia toisen postauksen kohdalla elokuun alussa, olin niin väsynyt ajattelemaan blogia, etten kirjoittanut loppukuussa enää postauksia.

Olen myös oppinut kirjoittamaan vähän omista aiheista, eikä aina perinteisiä erikoispostauksia, joita löytyy joka toisesta blogista. Oikeinkirjoitus on myös parantunut. Nyt syyskuussa minulla onkin paljon ideoita ja motivaatiota blogiin ja toivon, että se kestäisi mahdollisemman pitkään. Motivaatio tuntuu minun kohdalla nousevan ja tippuvan aika nopeasti, mutta sille ei voi mitään enkä aio enää pakottaa itseäni kirjoittamaan, jos ei siltä tunnu. 

3 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia, eri ratsastaja toi kivaa vaihtelua! Oot kehittynyt äärettömän paljon niin bloggaajana kuin ratsastajanakin. Vuodessa kehittyy yllättävän paljon! Jatka samaan malliin, sun blogia on ilo seurata :)

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Pihla! Vuodessa on kyllä onneksi muutosta tapahtunut :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista