keskiviikko 2. elokuuta 2017

#33 Zilpan Pringlesankat 2017 osa 1

Perjantaina kotiuduin Zilpan leiriltä. Leiri oli vuokrausleiri, joten meillä oli vain kaksi ohjattua estetuntia ja yksi maasto ja muut tunnit olivat itsenäisiä. En tuntenut ennen leiriltä ketään muita, mutta tutustuin leirillä moneen ihanaan ihmiseen ja muutamaan hevoseenkin. Tässä suuren kuvamäärän kera koostepostaus leiristä. Postaus on jaettu kahteen osaan. Toinen osa tulee huomenna ja sen lopusta löytyy myös leirivideo! Postauksen kuvat pääasiassa (c) Minttu, Venla ja Jenni.

Vasemmalta Katariina ja Kössi, Viivi ja Lady, minä ja Roy, Anna ja Matti

Sunnuntaina 23.7. saavuin Ratsastuskoulu Zilpaan noin kello 18.30. Olin tutustunut leirin Whatsapp ryhmässä Annaan, Katariinaan ja Viiviin. Anna ja Katariina olivat jo paikalla, joten menin heidän kanssaan samaan huoneeseen. Viivi tuli myös pian meidän kanssa. Jouduimme kuitenkin vaihtamaan huonetta, koska minun ja Viivin kerrossänky oli liian lyhyt, enkä mahtunut nukkumaan siinä suorassa. Jouduin ottamaan uudesta huoneesta matalan alasängyn, jota kukaan muu ei halunnut, koska minun takiani olimme joutuneet vaihtamaan huonetta, koska Viivi olisi mahtunut nukkumaan edellisessä sängyssä. Se ei kuitenkaan haitannut minua.

Kahdeksalta menimme maneesikahvioon ja esittäydyimme toisillemme. Meidän leirillä oli vain kuusi leiriläistä, mutta se oli oikeastaan hyvä asia, koska ehtisi ainakin tutustumaan kaikkiin. Saimme myös toivoa vuokrahevosia ja toivoin Royta. Kirjoitimme vielä lappuun suosikki- ja inhokkiruoat sekä mitä halusimme tehdä leirillä. Toivoin irtohypystystä, vikellystä ja leirikisoja.

Cecil

Maanantai

Heräsin jo 6.20, kun oli liian valoisaa enkä saanut enää nukuttua. Ennen aamupalaa vein Papun laitumelle. Menimme jotain outoa reittiä Viivin johdolla ja Papu pelästyi pari kertaa, mutta meni muuten ihan nätisti. Aamupalan jälkeen menin laittamaan Royta kuntoon. Halusimme mennä ekan tunnin maneesissa, koska kenttä pöllysi niin paljon.

Jännitin vähän ratsastusta, koska 165 säkäinen Roy tuntui isolta pikku Ternan jälkeen. Kuitenkin heti alku käynneissä tuli todella turvallinen olo ja pystyin ratsastamaan varmoin mielin. Aloitin käynnissä taivuttelulla ja Roy tuntui aluksi aika jäykältä, mutta vertyi aika pian, kun ratsastin vain paljon voltteja ja ympyröitä molempiin suuntiin. Siirryin raviin ja Roy lähti heti juoksemaan alta pomppuisella ravillaan. Kulmat se meni kaula aivan rautakankena asettuen, jopa enemmän ulospäin. Kun sain ravia vähän kuriin, aloin taivuttelemaan edelleen jäykkää Royta ympyröillä ja volteilla. Oikeaan kierrokseen Roy alkoi pian kulkea ihan siedettävästi, kun taivutin vain kunnolla sisäpohkeen ympäri ja pidin ohjat kädessä. Vasempaan kierrokseen se taas tuntui todella tyhjältä sisäpohkeelle ja -ohjalle. Jatkoin vaan tavuttelua, niin Roykin alkoi tuntumaan paremmalta.

Laukat otin pääty-ympyrällä, koska Roy tuntui kiihdyttävän ravissa aika paljon pitkillä sivuilla. Vasempaan kierrokseen laukka tuntui todella tikittävältä ja epätahtiselta, joten kannustin Royta kunnolla eteen jotta saisin laukan pyörimään ja se auttoikin. Seuraavilla nostokerroilla laukka nimittäin lähti heti paremmin pyörimään. Vasempaan kierrokseen laukka tuntui heti hyvältä, mutta Roy lähti pienentämään ympyrää oikein kunnolla eikä sisäpohje mennyt yhtään läpi. Otin raviin huomasin, etten ollut pitänyt ulko-ohjaa kunnolla tuntumalla, joten seuraavalla kerralla, kun muistin sen niin tiekin pysyi parempana. Tykkäsin Roysta tosi paljon, koska vaikka se aluksi oli jäykkä ja kaikki askellajit meni huonosti, niin sain sen lopulta ratsastettua, kuitenkin ihan hyvin avuille. 

 Roy

Maanantai kukaan ei päässyt kuvaamaan, joten kuvat keskiviikolta.

Toisella tunnilla päätimme mennä puomeja, joten laitoimme toiselle pitkälle sivulle ravipuomit, toiselle laukkapuomit sekä pääty-ympyrän keskikohtaan yhden puomin. Aloitin käynnin jälkeen aika nopeasti raviverryttelyn. Roy lähti edelleen juoksemaan, muttei läheskään yhtä paljon kun aamutunnilla. Aloitin tulemaan ravissa pääty-ympyrällä olevaa puomia. Se meni hyvin, kunhan vain sain Royn suoraksi enkä kääntänyt liian aikaisin.

Seuraavaksi tulin ravipuomeja joita oli yhteensä muistaakseni neljä tai viisi. Tultiin taas vähän turhan reippaassa ravissa, kun Roy innostui, muuten meni hyvin. Tässä välissä otin laukat kumpaankin suuntaan ja sen jälkeen aloin tulemaan laukkapuomeja. Puomeja oli kolme ja jokaisen väliin piti tulla yksi laukka askel. Aluksi ei meinattu millään mahtua väleihin, kun tultiin liian isossa laukassa, seurauksena Roy pudotti raville toisen puomin jälkeen itse en myöskään meinannut muistaa pitää pohkeita kiinni. Sama raville pudotus tapahtui monta kertaa, mutta saatiin lopussa muutama onnistunutkin pätkä. Illalla pelasimme korttia ja kävimme kuvailemassa heppoja laitumella.


Tiistai


Tiistaina onnistuin nukkumaan huikean tunnin pidempään ja heräsin 7.20. En taaskaan saanut nukuttua, joten jouduin odottamaan muiden heräämistä tunnin verran. Ennen aamupalaa veimme taas hevosia ulos. Vein Ruutin ja Tytin, jotka kummatkin käyttäytyivät hyvin. 

Olimme päättäneet yhdessä muiden leiriläisten kanssa pitää aamulla leikkitunnin. Laitoin Royn valmiiksi, mutta satulan sijasta mukaan lähti Royn paksu satulahuopa ja loimivyö, koska Royn selkä näytti sen verran epämukavalta, että en kokonaan ilman mitään halunnut mennä. Kiipesin selkään noin 10.30 ja heti alkukäynneissä huomasin, että minun olisi pakko pyytää vielä toinen huopa. Tulin alas selästä ja laitoin maneesista löytyneen huovan selkään. Olo tuntuikin heti paljon siedettävämmältä ja tuntui, että tunnista saattaisi tullakin jotain.

Aloimme lämppäämään heppoja normaalisti ravissa ja käynnissä. Sen jälkeen otimme vähän laukkaa ja aloimme sitten pelaamaan pelejä. Pelasimme ensimmäisenä puominvalloitusta, jota en ollut pelannut koskaan aikaisemmin. Siinä oli vähän sama idea kun tuolileikissä. Meillä oli kuusi puomia kuusikulmiossa, koska meitä oli kuusi pelaajaa. Kun toinen isosista huusi puominvalloitus, piti mennä puomille mahdollisimman nopeasti ja pysähtyä siihen niin, että hevosen etu- ja takajalat olivat eri puolilla puomia. Tämä leikki meni meillä Roy kanssa hyvin ja tulimme toisiksi! Pelasimme seuraavaksi peiliä ja Maa-Meri-Laivaa. Peili meni ihan hyvin, mutta Maa-Meri-Laivassa putosimme toisina kun ratsastin merestä ohi. Lopuksi pelasimme viestiä, jonka meidän joukkue voitti, vaikkemme Royn kanssa kovin kovaa menneetkään. Lopussa menimme vielä kävelemään lyhyen tielenkin.Leikkitunnin jälkeen meillä oli ruoka ja vapaa-aikaa. Kuudelta oli luvassa leirin ensimmäinen ohjattu tunti, nimittäin estetunti. Roy oli jo edellisellä tunnilla, mutta sillä oli koulusatula, joten jouduin raahaamaan estesatulan ja suojat maneesiin. Aloitimme tunnin itsenäisellä lämmittelyllä ravissa. Roy tuntui aika innokkaalta ja energiseltä. Seuraavaksi oli vuorossa ravia kevyessä istunnassa. Se sujui ihan hyvin kunhan sen jäänyt puristamaan polvilla. Jatkoimme kevyttä istuntaa laukassa. Jossa horjuin välillä, kun en muistanut pitää ohjia kädessä.

(c) Minttu Ketola

Ensimmäisenä aloimme tulemaan pystyä pitkällä sivulla, jonka edessä oli kaksi puomia. Alku meni ihan penkin alle. Ohjani olivat aivan liian pitkät, Roy meni liian lujaa ja laukka oli liian isoa, eikä ponnistuspaikkoja oikein löytynyt. Sama tapahtui monta kertaa, mutta lopussa saimme muutaman ihan ok pätkän, kun muistin pitää ohjat kädessä ja laukan lyhyempänä.

Seuraava tehtävä oli kolmoissarja, johon jokaisen esteen väliin tulisi yksi laukka-askel. Ensimmäinen este oli kavaletti seuraava noin 50 cm pysty ja viimeinen 65 cm okseri. Ensimmäinen kerta meni aika huonosti, mutta paremmin kuin ensimmäinen tehtävä. Kuulin vain kokoajan opettajan "Lyhennä laukkaa! Lyhennä ohjaa!" huudot, kun tulimme sarjalle liian kovaa ohjat pitkinä. Pääsimme kaikista esteistä kuitenkin yli. Seuraavalla kerroilla oikein päätin, että nyt mentäisiin rauhallisemmin esteelle ja pitäisin ohjat kädessä. Se onnistuikin, mutta toisen esteen jälkeen herpaannuin ja okserin puomi putosi. Seuraavilla kerroilla sujuikin paljon paremmin, kun olin kerran tajunnut, miten tätä hevosta ratsastetaan.

(c)Minttu Ketola
Seuraava osa tulee huomenna ja siinä kerron muun muassa yömaastosta, toisesta estetunnista ja irtohypyksestä. Eli ei muuta kun huomiseen!

4 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja ihania kuvia! Sulla on niin kiva blogi! 💕

  VastaaPoista
 2. Kiitos piristävästä kommentista!❤

  VastaaPoista
 3. Sullahan meni ainakin leirin alku hyvin! Ratsastat kuvien perusteella tosi hyvin ja tämä postaus oli hyvin kirjoitettu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi ihanasta kommentista! Ja leiri kyllä meni todella hyvin :)

   Poista