perjantai 30. kesäkuuta 2017

#30 Kesäkuun parhaat

Kesäkuu on taas hurahtanut sellaista vauhtia, että tuntuu ettei vielä ole kerennyt tehdä mitää kesälomalla. Itse ainakin alan väkisinkin ajattelemaan koulua, kun heinäkuu on viimeinen kuukausi kesälomaa ja elokuussa alkaa jo koulut. Onneksi tässa on vielä yli puolet lomaa jäljellä. Nyt pitkästä aikaa olisi vuorossa kuukauden suosikit -postaus. Viimeisesta kuunsuosikeista onkin jo aikaa nimittäin se on kirjoitettu lokakuussa eli ihan blogin alkutaipaleella. Blogi on ollut vähän turhan hiljainen ja postaustahti onkin naurettavan harvaa, mutta yritän taas aktivoitua ja kerätä motivaatiota kirjoittamiseen.

Näyttökerrat ja kommentit
Niin kuin jo sanoinkin näyttökerrat eivät vähäisen postaustahdin takia olleet päätähuimaavat, mutta näyttökertoja blogiin tuli kuukauden aikana 454 joka on siihen nähden ihan hyvä, koska kirjoitin vaan kaksi postausta koko kuussa ja nekin kuun alkupuolella. 

Paras valmennus
Kuukauden paras valmennus oli ehdottomasti 2.6. eli ihan kuun alussa. Teimme tunnilla väistöjä käynnissä, koska en ollut niitä Ternalla vielä koskaan mennyt. En ole oikeastaan koskaan ratsastanut yhtään kuunnon väistöpätkää, vaikka olen niitä eri hevosten kanssa tehnyt käynnissä ja ravissa. Olen siis pitkään perjaatteessa tiennyt mitä pitäisi tehdä, mutta ratsastuskoulussa, kun tunneilla on 6-8 ihmistä en ole ehtinyt tajuta tarpeeksi, mitä pidäisi tehdä. Tässä valmennuksessa kävimme kuitenkin todella perusteellisesti väistöt läpi ja tuli muutamia todella hyviä pätkiä. Menen kylläkin edelleen usein sekaisin pohkeiden ja pidätteiden kanssa ja Terna pääsee vaan laahustamaan eteenpäin, mutta onneksi nekin on vähentyneet!


Paras hevonen
On ehdottomasti Terna, koska en tainnut muilla tässä kuussa ratsastaa. Olen tämän kuukauden aikana oppinut mielestäni ratsastamaan sitä paljon paremmin ja varsinkin laukassa ollaan edetty paljon. Enään se ei pääse rikkomaan raville juuri koskaan niinkuin alussa kävi aina. Olen myös saanut Ternan paremmin liikkumaan, kun ostin kuun lopussa uuden kouluraipan niin saan käytettyä sitä myös lautaselle eikä vaan lavalle.

Lempi kuva


Paras tallikerta
Oli se, kun oltiin pari viikkoa sitten tallilla ajamassa Nanalla ja Jazzetella pellolla. Mukana oli Neea ja hänen pikkusiskonsa Iida. Ajoimme alussa Neean kanssa yhdessä Jazzettea, koska emme olleet kumpikaan sillä ennen ajaneet. Jazzette on ajaessa yleensä aika reipas, koska sillä on entisellä omistajalla startattu, jonka jälkeen se on ollut siitostammana jonkun aikaa. Nykyään Jazzetella ja Nanalla ratsastetaan ja ajetaan eli myös ajaessa niillä voi laukata, koska niillä kummallakaan ei startata. Jazzette meni kuitenkin tosi kivasti ja rauhottui aika pian reippaan alun jälkeen. Lopussa kun Iidan piti läheä kotiin niin Neea meni ajamaan Nanaa ja jatkoin yksin Jazzeten kanssa. Ajettiin muutama kerta myös kilpaa pellon päästä toiseen ja Jazzette kylläkin voitti joka kerta, mutta kaikilla oli kuitenkin hauskaa. Kiitos kun luit postauksen ja hyvää kesää kaikille!

6 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus ja mukavia kohtia oot kyllä keksinyt tähän!

  elaimetsydamessa.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus ja mukavia kohtia oot kyllä keksinyt tähän!

  elaimetsydamessa.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Jazzette ei kyllä ole koskaan raveissa startannut eikä sitäole siihen treenattukkaan tietääkseni. Siitosponina ollut aiemmalla omistajalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Minulle on kyllä kerrottu, että Jazzetella olisi ainakin treenattu ennen, mutta voi olla että olen ymmärtänyt väärin. Se oli kuitenkin ajolle opetettu tullessaan nykyiselle omistajalleen, muttei kuitenkaan suostunut nostamaan laukkaa ajaessa tai juoksuttaessa, joka mielestäni viittaa siihen että sillä olisi ajettu aikaisemmin ainakin jossain tarkoituksessa, vaikkei olisi treenattu tai startattukkaan. Ratsastettukkaan silä ei ainakaan paljoa ollut.

   Poista
  2. Tiedän kyllä, Jazzette on kuitenkin mun poni ;)

   Poista