tiistai 6. kesäkuuta 2017

#28 Kesäsuunnitelmia ja esteitä pitkästä aikaa

Moi! Minulla alkoi kesäloma lauantaina sain vihdoin todistuksen käteen! Kerrankin ei tarvitse tehdä mitään. Nyt kun loma on alkanut niin yritän myös täällä blogissa olla aktiivisempi. Viimeisimmän postauksen olen kirjoittanut huhtikuussa, joten koneen ääressä istuminen tuntuu oudolta ja luonnottomalta, mutta toivotaan, että saan tämän postauksen julkaistua. Kirjoitan tässä kesän aikana postaussarjan jossa haastattelen kolmea bloggaajaa ja kirjoitan niistä postaukset "tarinamuodossa" eli en kirjoita suoraan kysymystä ja bloggaajaan kirjoittamaa vastausta, koska niitä on netti täynnä ja niistä tulee helpolla aika samanlaisia. Postauksen kuvien hevonen on Hasse, mutta itse en ratsasta kuvissa.


Minua ehkä hiukan ahdistaa se, ettei nyt ole mitään pakollista tekemistä, koska olen todella surkea keksimään yksin mitään tekemistä ja pelkään että tylsistyn. Olen menossa kuitenkin heinäkuussa Zilpaan leirille ja odotan sitä innolla. Menen leirille yksin, mutta uskon että saan sieltä kavereita. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Leirin lisäksi yritän nähdä kavereita mahdollisimman paljon. En tehnyt tänä vuonna Summer Bucket List -postausta, koska niitä tuntui olevan niin paljon enkä kuitenkaan ole ihan varma kuinka usein pääsen tallille kesällä. Puhelimeni muistiosta kylläkin löytyy 30 kohdan lista joista kaikki eivät kylläkään liity hevosiin. Niistä varmaan suoritan osan silloin kunt tulee tylsää. Yksi kohta on, että opettelen piirtämään ja vielä tarkemmin piirtämään hevosen. Lähtökohdat eivät ole hyvät, mutta saa nähdä onnistunko.

Lähiaikoina olen käynyt normaalisti tallilla, mutta lopetin nyt ainakin kesän ajaksi Keiramossa. Voi olla etten jatka siellä enää syksyllä, mutta se ei ole vielä ihan varma. Jos en jatka syksyllä enää siellä niin alan luultavasti ratsastamaan Ternaa toisenkin kerran viikossa, jos saan sille toisen vuokrauspäivän. Menin viimeisen tunnin Keiramossa viime maanantaina jolloin meillä oli pitkästä aikaa estetunti. Olin kuullut monelta eri ihmiseltä, ettei siellä enää hypättäisi, mutta ilmeisesti hypätäänkin ainakin satunnaisesti. Menin tunnin tuttuun tapaan Hassella, jolla olen mennyt suurimmaksi osaksi tänä keväänä.Menimme kavaletteja ja pikkuesteitä. Hyppäsimme alkuun muutamia lämmittelyesteitä ravissa ja laukassa. Hasse oli vähän tahmea ja jouduin pyytämään välillä reilusti eteen. Emme ole Hassen kanssa mikään esteratsukko, koska Hasse ei aina meinaa jaksaa nostaa jalkojaan ja itse olen vaan kiinnostunut enemmän koulusta kun esteistä, joten sen meidän menosta ehkä huomaakin. Teimme tehtävää, jossa kummallakin pääty-ympyrällä oli kavaletti ja pituushalkaisijalla yksi pikkuristikko. Menimme esteitä lyhyenä ratana niin, että aloitettiin pääty-ympyrällä oikeassa kierroksessa, jossa oli kavaletti. Siitä jatkettiin ympyrän jälkeen pituushalkaissijan ristikolle, jota ennen vaihdettiin ravin kautta vasempaan laukkaan. Sen jälkeen toisessa päädyssä oleva kavaletti ja uudelleen laukanvaihto ja sama ristikko. Alkuun teimme näitä kaikki samaan aikaan niin, että ratsastettiin seuraavalle esteelle, kun oli tilaa. Lopuksi kaikki menivät radan yksi kerrallaan. 

Toin Hassen liian hitaassa laukassa pääty-ympyrän alkuun, josta tehtävä alkoi, joten se pääsi vähän jyräämään esteelle päin ja tiestä tuli todella lyhyt. Sain Hassen kuitenkin suoraksi ennen estettä, mutta hyppy tuli aika alitempoisesta laukasta. Päästiin kuitenkin esteen yli (joka oli noin 40cm) ja kannustin Hassen reippaampaan laukkaan. Pituushalkaisijan ristikolle tultiin jo paremmassa laukassa ja laukan vaihtokin onnistui. Esteen päällä Hasse kuitenkin vaihtoi takaisin oikealle laukalle, joten tulimme kurvin väärässä laukassa. Siirsin Hassen raviin ja nostin uudelleen laukan, mutta se tarjosi edelleen oikeaa laukkaa, joka on sille ilmeisesti helpompi. Sain vasemman laukan nostettua vasta vähän ennen kavalettia. Kavaletti meni hyvin, samoin viimeinen ristikko, jossaimme laukan onnistuneesti vaihdettua ja se säilyi esteen ylikin.


Olen tuntiin kokonaisuudessaan ihan tyytyväinen, koska niin kuin moni varmaan huomasikin olen enemmän koulu- kuin esteratsastaja, joten tässä minulla on vielä paljon parantamisen varaa. Esteitä on kuitenkin kiva hypätä aina välillä.


Millaisia kesäsuunnitelmia teillä on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti