lauantai 22. huhtikuuta 2017

#27 Onnistunut valmennus

En ole pitkään aikaan kirjoittanut postausta valmennuksista tai tunneista, mutta eilen meillä oli Ternan kanssa valmennus, joten päätin kirjoittaa siitä. En koe olevani kovin hyvä kirjoittamaan tälläisiä postauksia, mutta toivotaan että tästä nyt tulisi kuitenkin ihan hyvä. Olenkin ottanut nyt tavoitteeksi kirjoittaa ainakin kerran kuussa postaus jostain tunnista tai valmennuksesta. Tein myös vihdoin Ternalle esittelysivut, joten käykää lukemassa. Sinne kirjoitin myös pienen pätkän Ternalla ratsastamisesta ja siitä kun se on usein kuuro pohkeelle. Tästä aiheesta on tulossa myöhemmin vielä oma postauksensa. Saan toivottavasti jonkun ensi viikolla kuvaamaan, joten siihen asti pitää selvitä näillä vanhoilla kuvilla. Tunnilla oli myös Nena ja sen vuokraaja, joten sen takia kirjoitan välillä me -muodossa.


Käveltiin alkukäynnit ja paljon voltteja. Sen jälkeen siirryttiin kevyeeseen raviin. Tehtiin ravissa aina toiseen päätyyn pääty-ympyrä, jossa oli tarkoitus saada hevonen työskentelemään kunnolla sisätakajalallaan. Samalla piti ratsastaa mahdollisimman pyöreä ympyrä. Unohdin välillä pyytää Ternaa liikkumaan ympyrällä, kun keskityin ympyrän muotoon, joten se jäi välillä vähän laahustamaan. Ainakin ympyröistä tuli pyöreitä! Sain myös kuulla, että jännitän melkein koko ajan ratsastaessa olkapäitäni ja kun aloin miettimään niin olen tehnyt sitä jo aika kauan. Täytyy jatkossa yrittää muistaa rentouttaa olkapäät.

'
Välikäynnit.

Ratsastettiin muutaman kerran kokorataleikkaa ja tehtiin siihen askeleenpidennystä ravissa. Se meni vähän huonosti, koska en saanut Ternaa liikkumaan tarpeeksi eteen. Vaihdettiin tehtävää ja alettiin tulemaan pituushalkaisijalle harjoitusravissa. Siirrettiin noin kaksi metriä ennen kentän keskipistettä käyntiin ja I -kirjaimen kohdalle pysähdys ja siitä jatkettiin suoraan raviin. Käyntisiirtymät meni hyvin, mutta pysähdykset meni huonosti ja Terna pääsi melkein aina vähän hiippailemaan eteen päin. Mun pitäisi vaan itse olla päättäväisempi niissä pysähdyksissä. Raviin siirtymiset meni ihan ok. Sen jälkeen alettiin tulemaan suoraan ravista pyrähdykseen. Valmistelin jos reilusti ennen pysähdystä mahdollisimman hyvin ja tulin pysähdykseen tosi hiljaisessa ravissa. Pysähdykset meni nyt yllättävän hyvin, paria kertaa lukuunottamatta.

Toiset välikäynnit. Terna on ollut talvella kevyellä liikutuksella, joten sen kunto on vielä aika huono, joten käveltiin toiset pikaiset välikäynnit tässä vaiheessa.


Aloitettiin laukkaamaan ja meidän tavoitteet oli vaan saada laukka nousemaan, saada se pysymään koko kierroksen ja mahdollisesti ratsastettaisiin vielä perään pääty-ympyrä. Viimeksi, kun opettaja oli meni laukat tosi huonosti ja enkä saanut edes kunnolla laukkaa nousemaan tai jos sain Terna rikkoi sen viimeistään pitkän sivun jälkeen, joten opettajan odotukset eivät vättämättä olleet kovinkaan korkealla. Tällä kertaa sain onneksi laukat nousemaan hyvin tosin ensimmäisella kerralla Terna pääsi rikkomaan kulmassa, koska päästin sen liian pitkäksi. Seuraavilla kerroilla sain laukattua koko kierroksen hyvin ja pääty-ympyrän siihen perään. Tosin oikeassa kierroksessa pääty-ympyrässä oli vähän ongelmia, kun se on Ternan vaikeampi kierron en saanut aina pohjetta läpi, joten jouduin kääntämään reilummin ohjalla ettei oltaisi menty aitaa päin. 

Kokonaisuudessaan valmennus meni hyvin ainakin viime valmennukseen verrattuna ja jäi muutenkin hyvä fiillis. 

2 kommenttia:

 1. Heippa! Löysin blogisi hetki sitten ja liityin lukijaksi =)

  Yksi ehdotus olisi, jos postausten taustan muuttaisi yksiväriseksi niin olisi ehkä semisti helpompi lukea =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja tervetuloa seuraamaan blogia! Itse olen tarkoituksella ottanut vähän erilaisemman taustan ja pidän siitä itse, mutta ehkä seuraavaan ulkoasuun pitäisi etsiä sitten yksivärinen tausta :)

   Poista