keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

#23 Esittelyssä blogin uusi päätähti

Osa ehkä jo tietääkin blogin uudesta päätähdestä vuokaponistani Ternasta. Löysin Ternan  vuokrailmoituksen hevostalli.netistä ja kävin kokeilemassa sitä. Itse lasken aloittaneeni Ternan vuokraamisen 4.3.2017, mutta sitä ennen olin käynyt kerran kokeilemassa ja kerran olin mukana, kun Neea kävi kokeilemassa samalla tallilla asuvaa Nenaa. En tunne Ternaa vielä kovin hyvin, mutta tässä postauksessa on vähän perustietoa Ternasta. Teen myös esittelysivut Ternalle myöhemmin, kun opin tuntemaan sen paremmin.

Terna eli oikealta nimeltään Drageliterna on 12-vuotias vuonohevostamma. Terna on hoitaessa erittäin rauhallinen ja karsinan oveakin voi pitää auki hoidettaessa, vaikka poni on vapaana. Kaikki hoitotoimenpiteet siis onnistuvat tosin kavioiden nostossa se on vähän laiska nostamaan jalkaa. Ratsastaessa se on kuuro pohkeelle, koska sillä on ennen ratsastettu liian voimakkailla pohjeavuilla. Tällä hetkellä sitä yritetään saada taas herkemmäksi pohkeelle niin, että annetaan pieni pohjeapu ja jos se ei reagoi niin napautetaan raipalla. Terna ei siis varsinaisesti ole laiska, mutta sillä täytyy käyttää usein raippaa, että sen saa kulkemaan reippaasti. Terna myös jännittyy helposti suusta ja sitä myötä alkaa painaa kuolaimelle, joten ratsastaessa pitää muistaa tehdä kokoajan pieniä puolipidätteitä niin se pysyy rentona edestä.


Alan käydä Ternan kanssa valmennuksissa alkuun joka toinen viikko, että löydettäisiin helpommin se yhteinen sävel. Terna on tasoltaan helppo B ja itse olen helppo C/B, joten siitä tasosta aloitamme nyt alkuun. Valmennuksissa saamme myös hypätä jossain vaiheessa, mutta aloitamme nyt ensin koululla, että lähtisi nyt alkuun perusasiat kuten laukannostot sujumaan kunnolla. Ensimmäinen valmennus on varattu alustavasti tämän viikon perjantaille kunhan kenttä vaan olisi kunnossa.


Terna asuu pienellä yksityistallilla risteytysponi Nenan kanssa. Tallissa on kaksi karsinaa ja satulahuone. Ratsastan aina kentällä tai pellolla, koska Terna ei ole kovin maastovarma ja vaan sen omistaja maastoilee sillä. Putsaamme aina karsinat ja lakaisemme käytän, mutta saamme tehdä esim. puhdistaa varusteita jos haluamme. Käyn siis ratsastamassa Ternaa Neean kanssa joka vuokraa Nenaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti