sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

#22 Blogin perustaminen

ENSIMMÄINEN OSA BLOGGAAMISEN ABC -POSTAUSSARJAA

Vuoden 2017 tavoitteisiin kuului kirjoittaa tänne blogiin postaussarja, joten tämä postaus on ensimmäinen osa Bloggaamisen ABC -sarjaa. Postauksia tulee kaikkeen bloggaamiseen ja postausten kirjoittamiseen liittyen. Aijon myös haastatella muita bloggaajia yhteen osaan. Postaukset eivät tule peräkkäin ja väliin tulee aina muitakin postauksia. 


Tässä osassa puhutaan vähän blogin aloittamisesta. Blogeja on tällä hetkellä todella paljon, joten on vaikea erottua joukosta. Näillä vinkeillä ei vielä Suomen kärkiblogia perusteta, mutta toivottavasti tästä on jollekkin apua. 
Kun blogin perustamista alkaa miettimään, tulee mieleen, että miten keksin blogille hyvän nimen. Se voi olla vaikeaa, mutta nimeen kannattaa oikeasti panostaa. Kannattaa miettiä, mistä blogi kertoo ja onko sillä päätähteä josta voisit keksiä nimen. Blogin nimen voi keksiä mistä vaan. Hyviä nimiä keksii mm. laulujen sanoista, blogin päätähden nimestä tai rodusta, ratsukon teemaväristä (jos kyseessä on hevosblogi) tai melkein mistä vaan muusta. Vain taivas on rajana. Itse suosittelisin välttämään team -alkuisia ja matkassa -loppuisia nimiä, koska niitä on sen verran paljon , että se välttämättä oikein houkuttele, uusia lukijoita. Kannattaa kuitenkin keksiä sellainen nimi, että on siihen vielä puolen vuoden päästä tyytyväinen eikä tarvitse heti vaihtaa.Kun olet keksinyt nimen tulee kysymys ulkoasusta. Jos et itse osaa ulkoasua tehdä kannattaa pyytää kokeneempaa bloggaajaa tekemään itsellesi ulkoasu. Monilla bloggaajilla on banneripaja blogissaan, mistä voi tilata valmiin bannerin tai ulkoasun ilmaiseksi.Blogia perustaessa kannattaa ottaa huomioon, että sinulla on varmasti lupa kuvata vaikkapa hoitoponiasi. Jos hevonen on sinun saat silloin tietenkin itse päättää kuvaatko sitä vai et. Itse pyydän aina luvan kuvaamiseen ja melkein aina olen saanut myöntävän vastauksen. Kannattaa myös kertoa mihin kuvia käyttää. Jos saat luvan kuvata, kannattaa silti miettiä millaisia kuvia julkaisee hevosesta. Ei ehkä kannata julkaista pelkästään kuvia jossa poni on juuri puraisemassa sinua kädestä tai heittämässä sinua ratsailta.Blogin perustamiseen tarvitaan myös itseluottamusta. Olen kuullut muutamia tapauksia, kun joku sanoo, että haluisi blogata mutta ei osaa tai uskalla. Tarvitsee voida antaa mennä negatiivisen palautteen toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Kritiikistä taas kannattaa ottaa oppia eikä vetää hernettä nenään, koska usein kommentoija yrittää vain auttaa sinua.


Toivottavasti tästä postauksesta oli jollekkin apua. Nähdään seuraavissa postauksissa.

Mitä postauksia haluaisitte nähdä tässä postaussarjassa?

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus! Tykkäsin kyllä kovasti ja vaikuttaa mielenkiintoiselta postaussarjalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi3/15/2017

   Kiva jos sisältö miellytti! Itsekkin toivon osaavani tehdä tästä sellaisen kun olen suunnitellut :)

   Poista