lauantai 4. helmikuuta 2017

#18 Koeratsastajana

Olen ihan super innoissani tästä postauksesta! Olin keskiviikkona kokeilemassa yhtä heppaa jota voisin mahdollisesti alkaa vuokraamaan. Emme sopineet vielä mitään, koska hevosta oli tulossa kokeilemaan vielä pari muutakin. Postauksen kuvat ovat vanhoja.

Kuva lisätty jälkeen päin teknisten ongelmien vuoksi
Löysin netistä, jossa etsittiin vuokraajaa hevoselle 3-4 kertaa viikossa. Ilmoitus oli aika lyhyt, mutta päätin laittaa viestiä omistajalle. Kerroin, etten pystyisi käymään kuin 1-2 kertaa viikossa. Lisäksi kerroin vähän itsestäni. Omistaja vastasi, ja sanoi että laittaa viestiä, kun toinen ratsastaja on käynyt kokeilemassa. Hän laittoi viestin jossa kertoi hevosesta. Se oli 12-vuotias heB tasoinen iso vuonis.


Sovimme päivän ja menin kokeilemaan keskiviikkona. Talli oli pieni kahden hevosen yksityistalli, jossa asui vuoniksen lisäksi toinen poni joka oli vuoniksen ja shetlanninponin risteytys. Tallilla oli kenttä ja peltoa, jossa ratsastin, koska kenttä oli jäässä. Hepan nimi oli Terna. Se oli kuntoon laitossa tosi rauhallinen ja muutenkin kiltti.

Menin pellolle ja aloin alkukäyntien jälkeen tekemään voltteja ja pysähdyksiä ensin käynnissä ja sitten ravissa. Ravissa Terna oli aluksi vähän hidas pohkeelle. Tein paljon käynti-ravi siirtymisiä ja vähän tempon lisäystä. Terna reipastuikin kivasti eikä ollut enää hidas pohkeelle. Laukka ei noussut ensimmäisellä yrityksellä. Yritin uudestaan ja sain laukan nousemaan hyvin. Laukkasin muutaman kerran pitkätsivut ja tein muutamia pääty-ympyröitä. Sen jälkeen vaihdoin suuntaa ja tein saman toisessa suunnassa. Tässä suunnassa laukka ei noussut niin hyvin, koska ohjat liukuivat käsistäni. Sain kuitenkin laukan nousemaan pariin kertaan, joten päätin lopettaa siihen ja otin loppuravit ja kävelin loppuun. Ternan omistajakin vaikutti ihan tyytyväiseltä ja sanoi, että meni hyvin. Sanoin myös, että naapurimme olisi varmaan kiinnostunut tulemaan kokeilemaan Nenaa, pienempää ponia joka etsi myös vuokraajaa, ja sovimme että olisin yhteydessä häneen. Kotona laitoin viestiä naapurillemme Neealle ja he olivat kiinnostuneet tulemaan kokeilemaan. Menimme kokeilemaan jo perjantaina. Neealla ja Nenallakin meni hyvin. Haluaisimme molemmat alkaa käymään ratsastamassa Ternalla ja Nenalla, joten täytyy vain toivoa, odottaa siihen että muutkin ratsastajat ovat käyneet kokeilemassa.

~Esteri


3 kommenttia:

 1. Kiva postaus. Toivottavasti onnistais ja saisit Ternan vuokraponiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi2/04/2017

   Kiitos paljon! Ja pitää toivoa.

   Poista
  2. Anonyymi2/04/2017

   Kiitos paljon! Ja pitää toivoa.

   Poista