lauantai 14. tammikuuta 2017

#14 Storytime

Olen halunnut jo pitkään tehdä tälläisen storytime postauksen jostain hevosiin liittyvästä kommelluksesta. En ole kuitenkaan keksinyt mitään hyvää aihetta, mutta vähän aikaa sitten tuli mieleen nämä kaksi tarinaa jotka voisin jakaa. Molemmat tarinat ovat enimmäkseen vaan hauskoja eikä kukaan näissä loukkaantunut. Minulla on myös näitä tarinoita lisää joten voin varmaan myös tehdä toisen osan.


Tämä tapahtui ehkä vuosi sitten, kun olimme tulleet näyttelyistä takaisin tallille. Ponit olivat joutuneet seisomaan melkein koko päivän trailerissa joten menimme vähän kävelyttämään niitä läheiselle hiekkatielle. Otin Selman, kaverimme Neea otti Nanan ja siskoni Aino otti yhden nuoremman shettiksen Zopran. Kävelimme vähän matkaa ja kun poneilla oli niin paljon virtaa ajattelimme, että ravataan nyt vähän. Zopra oli eniten innoissaan ja Ainolla oli vähän vaikeuksia sen kanssa. Nana oli vähän laiska ja oli jäänyt viimeiseksi. Olin Selman kanssa ekana ja Aino ja Zopra siinä välissä. Neea naksutti kerran vahingossa vähän kovempaa ja Zopra innostui entisestään ja pukitti suoraan Ainon reiteen. Aino kaatui ja Zopra pääsi vapaaksi. En itse ollut ihan hereillä ja kun Zopra laukkasi Selman ohi en saanut Selmaa enään pidettyä ja sekin pääsi vapaaksi. Ei onneksi käynyt kenellekkään mitään ponit laukkasi tallille missä ne saatiin kiinni.


Tämä toinen tapahtui viime talvena, kun olimme tallilla Ainon, Neean ja Neean pikkusiskon ja minun ja Ainon pikkusiskon Siirin kanssa. Oli tosi huono sää ja tarha oli ihan vetinen, oli ihan pimeää ja satoi kaatamalla. Lähdin Neean ja pikkusiskojemme kanssa hakemaan Selmaa ja Nanaa tarhasta ja Aino jäi talliin. Siskomme eivät ole siis kauhesti olleet ponien kanssa joten menimme auttamaan. Menimme taskulampun valossa noin 20 metriä, kun Neea sanoi, ettei viitsi tulla nahkaisilla ratsastuskengillä enää pidemmälle, kun upotti sen verran paljon. Jatkoin sitten pikkutyttöjen kanssa matkaa kolmistaan. Mentiin vähän matkaa eteenpäin kunnes tuli niin liukas kohta, että meinattiin kaikki kaatua ja sain melkein vetää tyttöjä perässä. Pääsimme yhdelle kalliolle ja sanoin tytöille, että odottaa siinä, että haen ponit heille. Hain ensin Selman Siirille ja sanoin, että lähtee menemään sen kanssa takaisin päin. Selma oli silloin lauman alin ja yksi suokki tuli pomottamaan sitä ja Selma yritti karata kokoajan, kun he rämpivät portille. Hain Neean siskolle Nanan ja lähdin auttamaan sitä taluttamaan Nana takaisin portille. Tuli taas se tosi upottava kohta ja hän ei enää meinannut pysyä pystyssä. Siinä vaiheessa nostin Neean siskon Nanan kuraiseen selkään ja käskin pitää kiinni. Hän vähän ihmetteli, että jos hänelle suututaan, mutta suostui kuitenkin kun tajusi kuinka hankala hänen olisi ollut kävellä takaisin portille. Talutin sitten Nanan tyttö selässä portille ja Siiriäkin oli onneksi tultu auttamaan Selman kanssa. Selvittiin siitäkin hyvin vaikka tytöt eivät sitten voineetkaan mennä ratsastamaan, kun olivat litimärkiä.

Mikä on teidän hauskin kommellus heppojen kanssa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti