torstai 17. marraskuuta 2016

#8 Kevät Kyproksella

Moikka! Moni teistä ei varmaan tiennytkään, että asuin viime kevään melkein kokonaan Kyproksella. Olimme siis Kyproksella Nikosiassa reilut kolme kuukautta viime keväänä. Menimme Kyprokselle, koska äitini opiskelee ja hänen piti tehdä kansaisvälinen harjoittelu. Sen olisi saanut tehdä myös Suomessa, mutta kun saimme hyvän tilaisuuden lähteä vähäksi aikaa ulkomaille niin päätimme mennä Kyprokselle. Kävimme siskojeni kanssa koulua suomalaisten opettajiemme luona. Meillä oli siis yksityis opettajat ja koulussa ei ollut muita. Siinä oli sekä hyviä, että huonoja puolia. Hyviä oli tietenkin, että sai yksilöllisempää opetusta ja arvosanat nousi ainakin vähän. Huonoja puolia, ettei tullut paljoa kavereita, kun koulussa ei ollut muita kuin me kolme. 


Asuimme Nikosiassa noin viiden kilometrin päässä keskustasta. Talomme oli kerrostalon alimmassa kerroksessa. Siinä oli kaksi makuuhuonetta, kettiö, olohuone ja kaksi vessaa. Meitä on siis kuusi meidän perheessä eli talo oli vähän ahdas kuudelle, mutta ihan hyvin me sinne mahduttiin.

Käytiin oikeastaan joka viikonloppu jossain matkakohteessa, koska välimatkat olivat niin lyhyitä. Mun lemppari paikat oli varmaan Limassol ja Ayia Napa. Lisäksi monia yksittäisiä paikkoja joiden nimiä en muista. Liikuttiin suurimmaksi osaksi opettajiemme, pikkuveljeni lastenhoitajan ja äidin työkaverin kanssa, jotka olivat meille osa jo ennestään tuttuja, kun käytiin eri paikoissa.
Käytiin myös ratsastamassa yhdellä tallilla ratsastamassa kerran viikossa. Siellä tuli jonkun verran ongelmia mun ja siskoni Ainon kielen puutteen takia. Tunnit oli siis englanniksi. Myöskään heidän tapansa oli, ettei opeteta kauheasti ja saa enemmän itse ratsastaa. Toivottavasti tykkäsitte! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti